matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Czemu √8 = 2√2
Beata:
Czemu √8 = 2√2? Kiedyś wiedziałam, ale zapomniałam i nie mogę sobie przypomnieć
6 gru 22:53
the foxi:
√
8
=
√
4*2
=
√
4
*
√
2
=2
√
2
6 gru 22:53
Beata:
Dziękuję 😻
6 gru 23:00