6 gru 22:30
Eta:
Nie otwieram .... linków

Nie umiesz tu napisać? czy masz lenia?
6 gru 22:34
Janek191:
Df = < − 4, 0 >
6 gru 22:36
Eta:
Janek ...
6 gru 22:37
mq3: Chciałem wkleić ponieważ wcześniej było kilka niedomówień. (chociaż w tym linku nie może być
zadnego
wirusa, bo to po prostu obrazek w png)
f(x)=(√3/3)x2+2x
dla x ∊ <−4,0>
Z góry dziękuję za pomoc
6 gru 22:40
mq3: ponawiam pytanie
7 gru 00:28
Eta:
| √3 | | √3 | |
| ∊(0,1) , |
| = 3−1/2 |
| 3 | | 3 | |
więc funkcja f(x) jest malejąca
zatem osiąga największą wartość dla x∊<−4,0>
wtedy gdy funkcja g(x)=x
2+2x −−− osiąga w tym przedziale wartość najmniejszą
zatem dla odciętej wierzchołka paraboli xw = −1
x
w∊<−4,0>
| | √3 | |
to ymax= f(−1) = ( |
| )−1 = √3 |
| | 3 | |
| | √3 | | 1 | |
f(−4)= ( |
| )8= (3−1/2)8= 3−4= |
| −−− minimum |
| | 3 | | 81 | |
zatem ZW
f= <1/81,
√3>
===============
7 gru 01:03
Eta:
7 gru 01:10
Eta:
Myślę ,że w treści zadania
chyba miałeś wyznaczyć ZW ( a nie dziedzinę
7 gru 01:14
mq3: Tak masz rację, omyłkowo napisałem o dziedzinie, ale wszystko się zgadza z odpowiedziami z tylu
ksiazki, także bardzo dziękuje za pomoc!
7 gru 08:19
dziedzina: czy ZW co za różnica
7 gru 08:58