matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sin cos
Boniek:
Rozwiąże ktoś cos36◦cos72?
6 gru 21:49
Eta:
1
..... =
4
6 gru 21:50
Mila:
cos36*cos72
2sin36*cos36*cos72
=
=
1
2sin36
sin72*cos72
=
=
2sin36
sin144
1
=
=
4sin36
4
bo sin144=sin36
6 gru 22:53