matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
OBLIACZ
paweł:
OBLICZ: ∫x* e
−x
dx Proszę o pomoc
1 lut 21:19
jo:
Całkuj przez części, gdzie f(x)=x g'(x)=e
−x
wtedy f'(x)=1 g(x)=−e
−x
∫ x*e
−x
dx = −xe
−x
+ ∫ e
−x
dx = −xe
−x
− e
−x
2 lut 09:24
:):
jo pomozesz?
2 lut 09:43