Prawdopodobieństwo
Wojtek: Rzucamy dwa razy jednokolorowymi kostkami do gry. Oblicz prawdopodobieństwo polegające na tym,
że suma oczek jest podzielna przez 3.
6 gru 21:08
Rogalik: A ile tych kostek?
6 gru 21:59
Wojtek: Wiem tylko że odpowiedź 1/3
6 gru 22:00
Wojtek: Ktoś coś? Proszę
7 gru 00:45
Eta:

Jeżeli jest to rzut dwiema kostkami ( nie napisałeś w treści
to
|Ω|=6*6=36
|A|=12 ( policzone te pary na rys.)
7 gru 01:35
Rogalik: Jeśli rzucamy kostkami − to jest ich więcej niż jedna i − jeśli do tego dwa razy , to Ω nie
może być taka.
Może przeczytaj jeszcze raz treść.
7 gru 16:18
wmboczek: Najfajniejsze jest to, że wynik nie zależy od liczby kostek
7 gru 20:44