19 | 19 * 180° | |||
sin ( | π) = sin ( | ) = sin 285° = sin (135° + 150°) = sin 135° cos | ||
12 | 12 |
√2 | √3 | √2 | 1 | |||||
150° + cos 135° sin 150° = | * (− | ) − | * | = | ||||
2 | 2 | 2 | 2 |
√6 − √2 | ||
− | ||
4 |
√6 + √2 | ||
Bo w rozwiązaniach z tyłu książki jest wynik − | ||
4 |
−√6−√2 | √6+√2 | |||
Sama końcówka, finalne mnożenie: | =− | |||
4 | 4 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |