tabliczka mnożenia
Jan III Sobieski: 45 * 45
6 gru 20:40
6 gru 20:42
Alky: Proszę was...
On widział ten temat i nie ma co mu linkować.
1) Załóżmy, że te troll − wówczas nie ma co dać się triggerować i odpowiadać.
2) Załóżmy, że to nie troll tylko jakieś dziecko które "nie będzie się uczyć matematyki, bo
przecież nie pójdzie do sklepu nie poprosi o pierwiastek z pomidora, ..hehhe....he ". Takiemu
też nie warto pomagać, bo już widział jak to zrobić to nich sam pracuje, a nie poczeka na
wasze odpowiedzi i przepisze w ciemno ( bo jest zbyt ograniczony żeby wpisaćto w kalkulator ).
3) Założmy, że rzeczywiście potrzebuje pomocy, bo nie rozumie... Jeśli nie umie pomnożyć w
tablece tych liczb i spamuje jak głupi przykładami to myślicie, że zrozumie, że można to
sprowadzićdo wzoru skróconego mnożenia? Czy miał potęgi ? Jeśli tak to wracając do 2) po dwóch
przykładach powinien sam to zrozumieć i zrobić.
Nie odpowiadajcie takim ludzią, bo przecież ściska mnie w środku...
Chyba za dużą wiarę w ludzi pokładacie, jeśli myślicie, że to jakiś miły biedny chłopiec
potrzebujący pomocy...
6 gru 20:51
Eta:
68*101 = 6800+68=6868
68*99 = 6800 −6= 6732
68*1001=68000+68=68068
68*999= 68000−68= 67932
6 gru 20:53
Alky: Zresztą nawet nie jest w stanie podziękować za rozwiązania więc po co się męczyć i ośmieszać
robiąc mu dalej zadania.
6 gru 20:53
Eta:
Ja pokazuję jak w krótki sposób wykonać takie mnożenie
"Sobieski" mnie nie interesuje .. czy jest trolem czy też nie
6 gru 20:57