matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodna odwzorowania
Chillin:
Znaleźć pochodną odwzorowania
dg
dx
(x)h , h=(h
1
, h
2
, h
3
) x=(x,y,t) g(x,y,t)= xy
−
1
2
Mógłby ktoś to wytłumaczyć tak na chłopski rozum, o co tu wgl chodzi i jak się do tego zabrać?
6 gru 20:27