Tabliczka mnożenia
Jan III Sobieski: 56 * 24
6 gru 20:20
the foxi:
56*24=(50+6)(20+4)=1000+200+120+24=1344
6 gru 20:22
5-latek: czy mama placi abonament za telefon ?
jesli tak to go uzyj (masz kalkulator tam
6 gru 20:23
Eta:
56*24=(40+16)(40−16)= 1600−256=1344
6 gru 20:31
the foxi:
Cześć.

Widzę, że łatwiejsze "dopełnienie" znalazłaś, chyba odgapię ten sposób od Ciebie.: >
6 gru 20:36
Eta:
26*24=(25+1)(25−1)= 624
6 gru 20:40
ekipowicze:
2 kwi 17:06
Filip:
56
24
−−−−
224
112
−−−−−
1344
2 kwi 17:07
Qulka: a może takie :
Jeśli 2+3=10 i 11−4=2, to ile wynosi 3x4?
2 kwi 17:32
Qulka: nie ma chętnych

może informatycy coś
2 kwi 20:28
getin:
2+3 = 10
3 = 10 − 2
3 = 8
11 − 4 = 2
−4 = 2 − 11
−4 = −9
3x4 = 3*4 = 8*(−9) = −72
2 kwi 20:56
Saizou :
mh.... policzmy to w systemie piątkowym
(3*410 = (12)10 = (22)5
2 kwi 20:59