−2 | 2 | |||
y= | x− | |||
5 | 5 |
5 | ||
y = | x + 2 | |
2 |
2 | ||
a2 = − | bo ma być a1*a2 = − 1 | |
5 |
2 | ||
y = − | x + b oraz A = ( − 6, 2) | |
5 |
2 | ||
2 = − | *(−6) + b | |
5 |
12 | 10 | 12 | 2 | |||||
2 = | + b ⇒ b = | − | = − | |||||
5 | 5 | 5 | 5 |
2 | 2 | |||
Odp. y = − | x − | |||
5 | 5 |
5 | 2 | |||
ak= | to ap= − | |||
2 | 5 |
2 | ||
p: y= − | (x+6)+2 | |
5 |
2 | 2 | |||
y= − | x − | |||
5 | 5 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |