matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Usuń niewymierność z mianownika
Trailrunner:
Usuń niewymierność z mianownika: 1/(
√
3
−
√
2
−1)
6 gru 17:27
Janek191:
1
√
3
+
√
2
+1
√
3
+
√
2
+ 1
*
=
=
√
3
−
√
2
− 1
√
3
+
√
2
+ 1
− 2
√
2
√
3
+
√
2
+ 1
−
√
2
−
√
6
− 2 −
√
2
=
*
=
− 2
√
2
−
√
2
4
6 gru 20:25