matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
aga15:
prosze pomocy czy ktoś może mi wytłumaczyć co to znaczy [x] , [2] ,[2,4] [4,6] itp
11 lis 21:41
Mycha:
[x] jest to najwieksza liczba calkowita nie wieksza od x i tak [2]=2 [2,4]=2 [4,6]=4 itd
11 lis 21:52