matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wektory.
niunia15xD:
witam
byłabym bardzo wdzięczna gdyby ktoś mi pomógł.
→ → w = [9,−15] i v = [−8,18] , znajdź współrzędne wektorów. → →
5
−3w,
v
8
1 lut 20:17
niunia15xD:
przepraszam za ponowne wstawienie tego samego zadania, ale coś net mi szwankuje.
1 lut 20:19
ula:
w'=[(−3)*9; (−3)*(−15)]
1 lut 20:27