Log
Nickyyy: Proszę o sprawdzenie:
.........=log0,25 : log4
Na końcu wychodzi coś takiego . Czy to jeszcze można jakoś uprościć? Wiem, że jest wzór na
odejmowanie logarytmów o tych samych podstawach i zmienianie ich dzieleniem na jeden logarytm,
ale tu jest jakby na odwrót... Proszę o pomoc.
5 gru 20:07
Mila:
| | log4−1 | | −1*log4 | |
| = |
| = |
| =−1 |
| log4 | | log4 | | log4 | |
5 gru 20:29
Ajtek:
| | | | log4−1 | | −log4 | |
Masz: |
| = |
| = |
| =−1 |
| | log4 | | log4 | | log4 | |
5 gru 20:30
Ajtek:
Hej
Mila
5 gru 20:31
Nickyyy: Dzięki!
5 gru 20:54
Ajtek:
Powodzenia

.
5 gru 21:04