π | ||
ponieważ 4x= | nie spełnia równania | |
2 |
sin(4x) | |
=−1 | |
cos(4x) |
3π | ||
4x= | +kπ | |
4 |
3π | kπ | |||
x= | + | |||
16 | 4 |
π | ||
sin(4x)+sin( | −4x)=0 | |
2 |
|
| |||||||||||||||||||||
2*sin ( | )*cos | =0⇔ | ||||||||||||||||||||
2 | 2 |
π | ||
cos(4x− | )=0 | |
4 |
π | π | |||
4x− | = | +kπ | ||
4 | 2 |
3π | ||
4x= | +kπ | |
4 |
3π | kπ | |||
x= | + | |||
16 | 4 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |