matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Znajdź okres funkcji
Igo:
Cześć, wiecie może jak się za to zabrać? Znajdź okres funkcji y = 2
tg(x/2)
5 gru 18:35
Mila:
π
T=
=2π
0.5
5 gru 18:43
Igo:
Czyli tak po prostu? No dobra, dzięki
5 gru 18:44