zad
:): dwa okregi sa stycznie zewn.odleglosc srodkow wynosi 21 a stosunek dl.promieni 4 do 3 Oblicz
dl promieni kjazdego okregu
1 lut 19:41
:):
1 lut 19:48
kalafiorowa:

r+R=21
R=
34r
1 lut 19:52
hesia:
r
1+r
2=21
to; r
1= 4x i r
2= 3x , x>0
to: 3x +7x= 21 => 7x=21 => x= 3
to r
1= 3*3= 9
r
2= 4*3= 12
1 lut 19:55
:): w windzie jest solanka 10% a w beczce 2% przelewamy polowe zwartosci wiadra do beczki i
otrzymujey 40kg 3% solanki Ile jest solanki w windzie a ile w beczce
1 lut 19:55
:): gdyby wielki zmarl 5 lat wczesniej panowalby 1/4 swojego zycia gdyby zyl o 9 lat dluzej
panowalby polowe swojego zycia ile lat zyl i ile panowal aleksander wielki
1 lut 19:57
hesia:
w windzie solanka


...a co to za winda?
1 lut 19:57
:): wiadrze bahahah
1 lut 19:59
kalafiorowa:
to o Wielkim:
x−5=14x
x+9=12x
1 lut 19:59
:): jzu mi sie szrae komorki neiszcza

xD
1 lut 19:59
:): matka jest o 21 lat starsza od dziecka po 6 latach dziecko bedzie 5 razy lodsze od matki ile
lat ma dziecko a ile matka
1 lut 20:00
:):
1 lut 20:20
puk: x − wiek matki
y − wiek dziecka
ukł równań:
x −21 = y
y + 6 = x/5
1 lut 20:23
:): cos nei wychodz
1 lut 20:26