2n2+n+1 | ||
lim n−> ∞ | cały ułamek do potęgi 2n−1 | |
2n2−3n+2 |
4n−1 | 2n2−3n+2 | |||
[ (1+ | ) do potęgi | ] i cały nawias kwadratowy do potęgi | ||
2n2−3n+2 | 4n−1 |
(4n−1)(2n−1) | ||
2n2−3n+2 |
(4n−1)(2n−1) | |
wychodzi wynik 4. | |
2n2−3n+2 |
(4n−1)(2n−1) | 8n2−6n+1 | |||
lim | = lim | = | ||
2n2−3n+2 | 2n2−3n+2 |
| 8 | ||||||||||||||||||
= lim | = | = 4 | |||||||||||||||||
| 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |