matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz p i q
eliza.02:
f(x)=−
√
2
(x+4)x, x∊<−3,−
√
2
>, oblicz p i q
5 gru 17:09
betka:
Miejsca zerowe: x1=0, x2=−4 zatem p = −2 q=f(−2) = −
√
2
(−2+4)(−1,5) =3
√
2
6 gru 00:17