matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
odleglosc punktu od prostej
matematyka:
Oblicz odleglosc punktu (2; 3) od prostej 2x − 5y + 1 = 0:
5 gru 14:18
Jerzy:
|2*2 − 5*3 + 1|
|−10|
10
d =
=
=
√
2
2
+(−5)
2
√
29
√
29
5 gru 14:20