matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rzut prostopadły
pomocy:
Wylicz rzut prostopadly wektora (1, −2) na wektor (1, −4)
5 gru 14:13
Jerzy:
a = [1;−2] b = [1,−4]
a o b
u
→
=
* b
→
|b|
2
1 + 8
9
36
u
→
=
*[1;−4] = [
; −
]
(
√
17
)
2
17
17
5 gru 14:39
pomocy:
a jak wyznaczono druga wspolrzedna 36/17
9 gru 21:13