matematykaszkolna.pl
Julcia: Mama ma 123 jabłka. Tata ukradł jej 42 jabłka. Resztę jabłek Mama podzieliła na trójkę swych kochanych, lecz adoptowanych dzieci, każde dostało tyle samo! Ile jabłek otrzymało każde z dzieci? Proszę, pomóżcie, bo nie mogę sobie z tym poradzić!
11 lis 21:28
Mycha: 123-42=81 81/3=27 a tak poza tym co to za zadanie gdzie ucza krasc emotikonka i Julcia nie uwazasz ze jest to proste zadanieemotikonka Musialabys chyba bardziej sie przylozyc do maty...
11 lis 21:42
Kate: Mycha, jeszcze trzeba by zapytać na poziomie jakiej szkoły to zadanie, bo może po prostu Julcia jest młoda, to też ma do rozwiązania takie a nie inne zadanie emotikonka
11 lis 21:45
Mycha: no ja mysle ze to zadanie na poziomie jednych z pierwszych klas podstawowki, co nie znaczy, ze nie jest proste i wystarczy sie troszke przylozyc emotikonka
11 lis 21:51
sd: Widac ze to Troll emotikonka Nie ma zadan, w ktorych jest tresc "trójkę swych kochanych, lecz adoptowanych dzieci"
11 lis 21:56
Mycha: no takie to troszke dziwne emotikonka
11 lis 21:59
Julcia: Jestem w trzeciej klasie szkoły podstawowej, nasza pani Madzia sama wymyśla takie zadania, przeciez to nie jest zadanie zksiążki, głuptasy! Dziekuję!
11 lis 22:22