matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosty kontrprzykład
nieczający:
Nie potrafię wymyślić kontrprzykładu. Z góry dziękuję za pomoc
[∀x(Φ⇒Ψ)] ⇔ [Φ⇒(∃x Ψ)]
5 gru 08:48
jc:
∀x (0=0 ⇒ x>0), zdanie fałszywe 0=0 ⇒ (∃x x=0), zdanie prawdziwe
5 gru 10:09