asd
Dickens: | | arctgx | | arctgx | | arctgx | |
limx→∞ ( |
| )3x−3 = limx→∞ ( |
| )3x * ( |
| )−3 = |
| | π | | π | | π | |
| | arctgx | | 1 | |
= 8 limx→∞ ( |
| )3x = 8 limx→∞ ( |
| )3x(arctgx)3x |
| | π | | π | |
z tw o granicy iloczynu ciagu ograniczonego i zbieznego do zera ta granica jest rowna 0
moze tak byc?
5 gru 00:33
Dickens: pomyłka w twierdzeniu chodzi o funkcje a nie ciąg
5 gru 01:35
Jerzy:
Wynik dobry, ale zapis niefortunny.
Nie wolno liczyć granic częściowych i zapisywać je jako stałe ( tutaj 8 ) i potem jeszcze
wyłączać przed granicę.
5 gru 08:32
Dickens: Jak powinienem to zapisac
5 gru 10:04
5 gru 10:07