pierwiastki
niqqa: Jak policzyć √7,2*10−9? Jak mogę to rozpisać zeby latwo policzyć?
4 gru 21:32
Janek191:
... = √2*36*10−10 =
4 gru 21:36
niqqa: teraz to chyba jeszcze gorzej
4 gru 21:39
Janek191:
= 6 √2*10−5
4 gru 21:41
niqqa: dziekuuje, a jeszcze takie pytanko jak mam jakąś potege pod pierwiastkiem kw. np. −10 to jak
usune ten pierw. to wychodzi o polowe mniejsza?
4 gru 21:46
Mariusz:
√72*10−10
√72≈8.48528
64
800|164*4
656
14400|1688*8
13504
89600|16965*5
84825
477500|169702*2
339404
13809600|1697048*8
13576384
233216
Każda iteracja da ci następną cyfrę aż do osiągnięcia żądanej dokładności
4 gru 21:47
niqqa: toż to nie na rozum mój! ale dziekuje
4 gru 21:50