matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Granica
Maciess:
√
x+4
−1
lim
x→−3
2x+6
1
Ksiązka podaje odpowiedź
a mi coś tu nie gra
Błąd w książce?
4
4 gru 19:49
Janek191:
x + 4 − 1
1
f(x) =
=
(2 x + 6)*(
√
x + 4
+ 1)
2*(
√
x + 4
+ 1)
4 gru 19:52
Janek191:
Do licznika stosujemy wzór:
a
2
− b
2
a − b =
a + b
4 gru 19:53
Maciess:
Dobra nieważne, zamiast x+4 robiłem x−4
4 gru 19:56