help
XYZ: Pomoze ktoś?
Funkcja f okreslona jest wzorem
| | ⎧ | x2−6x dla x<0 | |
| f(x)= | ⎩ | 2−x dla x=>0 |
|
naszkicuj wykres funkcji f
4 gru 19:23
PW: Rysujesz wykres funkcji
g(x) = x2−6x,
po czym używając gumki zostawiasz tę część wykresu, która leży nad przedziałem (−∞,0).
Rysujesz w tym samym układzie współrzędnych wykres funkcji
h(x) = 2−x,
po czym pozostawiasz tę część wykresu, która nie leży nad przedziałem (−∞,0).
To co zostało jest wykresem funkcji f.
4 gru 19:53
CardiB:

wychodzi taki brzydki wykres
4 gru 20:15