:)
Igor: W układzie współrzędnych prostokątnych wyróżniamy zbiór punktów o współrzędnych (x,y) takich,
że x ∊ {0,1,2,3} i y ∊ {0,1,2,3}.Ile wynosi prawdopodobieństwo, że losowo wybrane trzy punkty
z tego zbioru są wierzchołkami trójkąta prostokątnego?
4 gru 17:51
Janek191:
4 gru 18:42
Igor : Czyli jakie tu prawdopodobieństwo będzie?
4 gru 18:45
Janek191:
Pewnie tak:
I A I − policz ile jest Δ prostokątnych
4 gru 19:07
Mila:
Ile naliczyliście?
4 gru 19:24
Igor: Gubie sie 😖
4 gru 19:26
Pytający:
| | 200 | | 5 | |
Mnie wyszło |A|=4(36+10+2+2)=200 ⇒ P(A)= |
| = |
| . Nie wiem, czy się nie pomyliłem. |
| | 560 | | 14 | |
Masz odpowiedź?
4 gru 19:53
Igor: Niestety nie mam, ale dziękuję
4 gru 20:04