matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
monotoniczność ciągu
ktoś:
1
1
1
a
n
=
+
+ ... +
n + 1
n + 2
n + n
Ten ciąg jest rosnący czy malejący?
−n−1
bo jak liczę a
n+1
− a
n
to wychodzi
czyli jakby malejący ale przecież:
2(n+1)
2
1
a
1
=
2
1
1
7
a
2
=
+
=
2+1
2 + 2
12
co źle robię?
3 gru 22:36
ktoś:
a dobra już znalazłem błąd
3 gru 22:44