parametr
00000: Zbadaj liczbę rozwiązań w zależ. od parametru: x2−6|x|+8=m, mam plan żeby zrobić to
graficznie,
tylko moje pytanie brzmi, jak mam narysować ten wykres? Nie byłoby problemu, gdyby wart. bezw.
była na całej funkcji, ale jak jest tylko na jednym x to nie mam pojęcia jak to
narysować.Udzieli ktoś podpowiedzi? Z góry dziękuję.
3 gru 21:13
Eta:

dla x≥0 rysujesz część paraboli y=x
2−6x+8
dla x<0 rysujesz część paraboli y=x
2+6x+8
3 gru 21:16
00000: dziękuję
3 gru 21:17
Eta:
3 gru 21:18
Adamm: x2=|x|2
3 gru 21:19
Eta:
3 gru 21:21
Eta:
Musisz się tak wszędzie "wcinać" ?
3 gru 21:23
00000: | | 1 | | 1 | |
a jak zrobić taki przykład? − |
| x2− |
| |x|+3=m, rysuje tak jakby dwie parabole, jedną |
| | 2 | | 2 | |
jak
x jest dod, a drugą jak uj. i mi nie wychodzi
3 gru 21:34
Eta:
3 gru 21:43
Eta:
3 gru 21:46
00000: czyli biorę część wspólną dwóch wykresów?
3 gru 21:52