Ciągi
Polski: W nieskończonym ciagu geometrycznym o wyrazach dodatnich każdy wyraz jwst cztery razy wiekszy
od sumy wszystkich wyrazów następujących po nim. Iloraz q tego ciągu jest rowny
3 gru 20:57
Polski: Proszę o pomoc
3 gru 20:59
Polski: Up
3 gru 21:07
Eta:
Chwila , moment
3 gru 21:10
Eta:
a
1=4(a
2+a
3+a
2+........) w nawiasie suma ciągu geom. nieskończonego zbieżnego
| | a2 | |
a2+a3+........... = |
| i a2=a1*q |
| | 1−q | |
1−q=4q ⇒ q=1/5
i po ptokach
3 gru 21:14
Polski: Dziękuję uprzejmie
3 gru 21:26