Dla jakich wartości parametru m różne rozwiązania x_1,x_2
hp15122: Dla jakich wartości parametru m różne rozwiązania x
1,x
2 równania −4x
2 + (m + 1)x −4 = 0
spełniają warunek: 4*|x
1 + x
2| + m = x
1 * x
2 + 16 ?
Obliczyłem że z delty m należy od − nieskończoności do −9 Suma od 7 do +niesk.
mógłby ktoś nakierować jak rozwiązać warunek, ta wartośc bezwzględna wszystko psuje
3 gru 20:25
Ajtek:
Wzory Vietea to raz, przedziały przy opuszczaniu wartości bezwzględnej to dwa.
3 gru 21:02
Eta:
m=8
3 gru 21:05
Ajtek:
Hej
Eta. Skoro tak napisałaś to musi być prawda

.
3 gru 21:36
Eta:
Hej
Ajtek i zwyczajowo .............

?
3 gru 21:39
Ajtek:
Które dobre?
3 gru 21:40
Eta:
Jakby Ewa powiedziała Adamowi które, to żylibyśmy całe życie w raju
3 gru 21:48
Ajtek:
Nie, nie
Eta. To nie było tak. Jakby Ewa nie skusiła Adama jabłkiem, to żyli byśmy w raju

.
Zresztą o czym my piszemy? Jest matematyka, jest
π.......a, mamy raj

.
3 gru 21:56