matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznaczenie a
aniaaaa:
witam, potrzebne szybkie wyznaczenia "a" z: a
2
*2a=6
√
3
bylabym wdzieczna za pomoc
3 gru 20:18
Janek191:
2 a
3
= 6
√
3
/ :2 a
3
= 3
√
3
a =
3
√
3
√
3
3 gru 20:21
aniaaaa:
napewno?
3 gru 20:27
Adamm:
3
√
3
√
3
=
√
3
3 gru 20:28