matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Brak pomysłu przy wektorach zerowych
rmx:
Dla jakiego α zachodzi równość αu+v=0? →u=[2,−3], →v=[−6,9] u i v−wektor 0−wektor zerowy Z góry dziękuje.
3 gru 16:45
'Leszek:
[ 2α , −3α ] + [ −6 , 9] = [ 2α −6 , −3α +9] = [ 0,0] ⇒α = 3
3 gru 16:51