Działania na zbiorach
ktoś: Nie rozumiem jednego przejścia
A ∩ [ (−B U C) ∩ (−C U B) ]
na
A ∩ U [(−B U −C) U ∅ U ∅ U (C ∩ B)]
Dodaje zdjęcia tablicy z której pewnie będzie łatwiej to odczytać
https://ibb.co/fYQoZb −−>
https://ibb.co/fQvY0G
3 gru 16:31
3 gru 16:32
iteRacj@: zostało zastosowane prawo rozdzielności sumy względem iloczynu
3 gru 17:06
iteRacj@:
(C ∩ −C) = ∅ (−B ∩ B) = ∅
(−B U C) ∩ (−C U B) = (−B ∩ (−C U B) )U (C ∩ (−C U B)) =
= (−B ∩ −C) U (−B ∩ B) U (C ∩ −C) U (C ∩ B) = (−B ∩ −C) U ∅ U ∅ U (C ∩ B)
3 gru 17:11
iteRacj@:
oraz prawo rozdzielności iloczynu względem sumy
3 gru 17:13
ktoś: Okej dzięki
3 gru 17:15