bardzo pilne
rudzionsen96: 1.Obliczyć granice ciągów:
an=−53+3n2−n+2
2.Obliczyć granice funkcji przy x−−>nieskończoność oraz x−−> − nieskończoność:
f(x)=x3+2x2−3x+1
3.Oblicz następującą granice:
lim (x−>1) x2−2x+1/x2+x−2
4.Zbadać czy istnieje granica:
lim (x−>0) 1/x
5.Wyznaczyć asymptoty funkcji:
f(x)=x3/x2+2x
3 gru 15:09
5-latek: Zadania nr 1,2 to w pamieci mozna rozwiazac patrzac tylko na wzor
Zadanie nr 3 rozbija na czynniki liniowe licznik i mianownik np licznik (x−1)2
Zadanie nr 4
pewnie trzeba zbdac przy 0+ i 0−
Zadanie nr 5 (jeszcze nie potrafie (chociaz pochodna policze
3 gru 15:20