Styczna
CzarnaMagia: Pomocy, ciągle wychodzi mi zero, styczna przechodząca przez początek układu CzarnaMagia: Mam
funkcję : 0.033x0.358 ( tu jest 0.033xdo potęgi 0.358 i niżej też ) Policzyłem pochodną:
0.011814/ x0.642 Muszę policzyć wzór stycznej do tej funkcji przechodzący przez początek
układu współrzędnych ale jak liczę z y − pochodna (x0) = pochodna (x0) (x−x0) zakładając , żę
y = ax +b i b = 0 to ciągle wychodzi mi zero , zarówno x0 wychodzi mi 0 jak i styczny punkt
wychodzi mi 0 , pomóżcie proszę , na jutro muszę to zrobić i nie wiem co źle robię
3 gru 14:27