matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
matematyka dyskretna
Kajax:
Witam, nie wiem co zrobić dalej z następującym zadaniem : Oblicz, w przypadku sum do nieskończoności wytacza 4 wyrazy a)(1+x)
−5
probowalam rozpisac to w taki sposob
−5
0
−5
1
−5
2
(1+x)
−5
=
+
*1
−6
*x+
*1
−7
*x
2
....
3 gru 14:08
g:
−5
k
Nie ma czegoś takiego jak
1
1
(1+x)
−5
=
=
(1+x)
5
1+5x+.....+x
5
3 gru 14:18
Adamm:
−5
k
jest coś takiego jak
−5
k
(−5)*(−5−1)*...*(−5−k+1)
=
k!
3 gru 15:30
Kajax:
dziękuje bardzo
3 gru 15:45