Trygono PR
Mikołaj: Narysuj wykres funkcji:
f(x) = cosx
√|cosx|−1
Proszę o pomoc z tym zadaniem, zgłupiałem
3 gru 14:01
Jerzy:
cosx nie jest w nawiasie ?
3 gru 14:13
Mikołaj: Jeśli chodzi o ten cos pod pierwiastek to jest w module a ten "pierwszy cos " jest bez niczego
i jest do potęgi pierwiastek z |cosx| −1
Dodam, że to zadanie ze zbioru kiełbasy nr. 553. we wskazówce napisali : "Dziedziną funkcji f
jest zbiór kπ, gdzie k∊C\ {0}
3 gru 14:22
Mila:

|cosx|−1≥0⇔
|cosx|≥1⇔
cosx=1 lub cosx=−1⇔
x=kπ
f(x)=1 dla x∊D (niebieskie kropki)
3 gru 18:17
Jerzy:
Co robi: f(x) = −1 ?
4 gru 14:32