3 gru 13:48
Dobra: 
?/
3 gru 14:01
'Leszek: Podaj poprawnie cale zadanie !
3 gru 14:03
Dobra: zbadaaja czy istnieją pochodna funkcji f w punkcie 1
f(x)[ x2 −3 jesli x<=1
[ −(2)/x jesli x>1
3 gru 14:07
piotr: | | 2 | | 2 | | 2(h+1)−2 | | 2h | | 2 | |
= |
| − |
| = |
| = |
| = |
| → 2 |
| | h | | h(h+1) | | h(h+1) | | h(h+1) | | (h+1) | |
3 gru 14:08
Dobra: w klamrze fx
3 gru 14:08
'Leszek: Nie potrzeba na podstawie definicji , wystarczy obliczyc z odpowiednich wzorow
pochodna lewostronna i prawostronna :
dla x ≤ 1 , f '−(x) = 2x , f '−(1) = 2
dla x> 1 ,f '+(x) = 2/x2 , f '+(1) = 2
wiec obie pochodne sa jednakowe , czyli w punkcie x= 1 istnieje pochodna funkcji
f '(1) = 2
3 gru 14:15