matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Miara łukowa
Pati:
Podaj miarę łukową kąta 25°27’06’’ Proszę o wytłumaczenie jak to zrobić. Dziękuje bardzo <3
3 gru 12:48
Pati:
Na pewno znajdzie się jakaś dobra duszyczka, która mi pomoże BŁAGAM
3 gru 13:23
yht:
27
27' =
stopni
60
6
1
1
6'' =
*
stopni =
stopni
60
60
600
27
1
270
1
271
27'6'' =
+
=
+
=
stopnia
60
600
600
600
600
271
25
0
27'6'' = 25
stopni
600
271
271
π
15271π
25
stopni = 25
*
radianów =
600
600
180
108000
3 gru 13:29