ddd
rownobokz:

help
Narysowano dwa równoległoboki:ABCD oraz DEFG w taki sposób że punkt E nalezy do boku AB a punkt
C należy do boku GF tak jak na rysunku. Uzasadnij ze oba rownolegloboki maja rowne pola.
3 gru 12:45
rownobokz: helpp
3 gru 13:39
Eta:
h −−− dł. wysokości równoległoboku ABCD
w −− dł. wysokości równoległoboku DEFG
| 1 | |
1/ Pole P(ΔDEC)= |
| |AB|*h i P(ABCD)=|AB|*h |
| 2 | |
to P(ABCD)=2P(ΔDEC)
| 1 | |
2/ P(ΔDEC)= |
| ||AE|*w i P(DEFG)=|DE|*w |
| 2 | |
to P(DEFG)=2P(DEC)
zatem P(ABCD)=P(DEFG)
c.n.w
3 gru 13:56
Eta:
I co? ............ było "help", "help"
i teraz .......... zamurowało Cię ?
3 gru 14:14