asd
Dickens: Z otworu wywierconego w bocznej ściance naczynia na poziomie równym
⅓ słupa wody w naczyniu wycieka struga wody. W jakim miejscu należy
wywiercić drugi otwór, aby zasięg wypływu obu strug był taki sam?
Wysokość słupa cieczy wynosi H
2 gru 20:41
'Leszek: Rzut poziomy :
Z1= v1*√2H/3g
v1 = √2gH/3
v2 = √2gh
Z2 = v2*√2h/g
Z1 = Z2⇒ h = .......
2 gru 21:02
Dickens: Dzieki
2 gru 22:24
Dickens: A z czego wyznaczasz v1 i v2 wody?
2 gru 23:05
Dickens: Już znalazłem − prawo Torricellego
2 gru 23:17