a(a+3b)2 − a(a2+11b2) | a | ||
= | |||
12ab2 − 4b3 | 2b |
a*(a2 + 6a b + 9 b2) − a3 − 11 a b2 | ||
L = | = | |
12 a b2 − 4 b3 |
a3 + 6 a2 b + 9 a b2 − a3 − 11 a b2 | ||
= | = | |
12 a b2 − 4 b3 |
6 a2 b − 2 a b2 | 2 a b*( 3 a − b) | |||
= | = | = | ||
12 a b2 − 4 b3 | 4 b2*( 3 a − b) |
a | ||
= | =P | |
2b |
a(a2+6ab+9b2−a2−11b2) | 2ab(3a−b) | a | ||||
L= | = | = | =P | |||
4b2(3a−b) | 4b2(3a−b) | 2b |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |