Równanie
Draxen: Witam serdecznie bardzo proszę o pomoc w rozwiązaniu tych równań

a) x
3−6x
2+9x=0
b)x
3−2x
−2x+4=0
2 gru 19:56
5-latek: a) x(x2−6x+9)=0
x=0 lub (x2−6x+9=0 to (x−3)2=0 to x=3
b) nie rozwiazuje bo nie chce sie na darmo naliczyc
2 gru 20:00
Janek191:
a)
x*(x2 − 6 x + 9) = 0
x = 0 lub x2 − 6 x + 9 = 0
x = 0 lub ( x − 3)2 = 0
x = 0 lub x = 3
===============
2 gru 20:01
Janek191:
a)
x*(x2 − 6 x + 9) = 0
x = 0 lub x2 − 6 x + 9 = 0
x = 0 lub ( x − 3)2 = 0
x = 0 lub x = 3
===============
2 gru 20:01
Janek191:
b) Popraw zapis
2 gru 20:02
Draxen: b)x3−2x−2x+4=0 O już dobrze
2 gru 20:04
Draxen: Oj chwila bo coś się pochrzaniło
2 gru 20:05
Draxen: x3−2x+4x=0
2 gru 20:07
5-latek: Rob tak samo jak przyklad a) wyciagnij x przed nawias
2 gru 20:18