matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Liczby Zespolone
Marta:
Jaką ma postać kartezjańską i jak to się liczy ? 1) i
7
2) i
3
+i
10
+i
17
+i
24
+i
2
2 gru 18:23
PW:
i = (0,1) i
7
=(i
2
)
3
i = (−1)
3
i = −i
2 gru 18:27