matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rysowanie funkcji
Kanza:
Jak narysować tą funkcję:
2|x|+4
f(x)=
|x|−3
2 gru 17:34
Maciess:
2x+4
f
1
(x)=
x−3
Jeśli masz już taki wykres to zapominasz o tym co jest narysowane po lewej stronie (x<0) i odbijasz wykres względem osi OY z prawej na lewą
2 gru 17:38
5-latek:
x≠3 i x≠−3 dla x<0
2*(−x)+4
y=
−x−3
dla x≥0
2x+4
y=
x−3
2 gru 17:39