Liczby Zespolone - płaszczyzna
ironferret:
Przedstawić na płaszczyźnie zespolonej zbiory spełniające poniższe warunki na argument główny
| | √8 | |
c) Arg(3π) < |z+2| ≤ |
| * arg(i) |
| | π | |
| | 2π | |
f) Arg(z4) = |
| ∧ |z−2| < 2 |
| | 3 | |
W c) rozumiem że to będzie:
Tylko nie bardzo wiem co dalej, czy |z+2| = |z| + |2| i odjąć to od trzech stron nierówności?
2 gru 17:06
PW: A nigdy w życiu, już w zbiorze liczb rzeczywistych
|x+y| ≤ |x| + |y|.
2 gru 17:12
Jerzy:
|z + 2| = |z −(−2)| , to odległość z od z0 = −2
2 gru 17:15