matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ułamek i liczba całkowita pod kreską ułamkową
dubdub:
a
Witam, jak zapisuje się w prostej postaci wyrażenia w rodzaju
?
b +
c
d
2 gru 17:01
Eta:
d≠0
a
d
*
c
b+
d
d
ad
..=
bd+c
2 gru 17:05
PW:
Ja inaczej:
c
bd+c
d
ad
a:(b+
} = a:
= a•
=
d
d
bd+c
bd+c
2 gru 17:09
dubdub:
Dziękuję
2 gru 17:25