matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
asd
Dickens:
lim
x→π
(π−x) tg(x/2) Jak rozwiązać to bez de l'hospitala, prosze o jakies wskazowki
2 gru 14:55
Adamm:
podstaw t=π−x→0
t/2
lim
t→0
t*ctg(t/2) = lim
t→0
*2 = 2
tg(t/2)
2 gru 15:02